لطفا چند لحظه صبر كنيد ... |
|
مقایسه انتخاب شده ها
حذف همه
دسته بندی محصولات
-
مقایسه کارت گرافیک های AMD و NVIDIA
-
کارت گرافیک یکی از قطعات برد است که وظیفه پردازش تصاویر را دارد. شرکتهای زیادی به تولید این قطعه پرداختهاند و انواع مختلفی مانند گیمینگ، رده بالا، معمولی و موارد دیگر موجود هستند. امروز در این مقاله قصد داریم هر موردی که نیاز است در رابطه با کارت گرافیک بدانید را در اختیار شما قرار دهیم. حتی فراتر هم رفتهایم و به عواملی مانند جنس بدنه، رزولوشن کارت گرافیک در بازی، قدرت پردازش، تعداد فنها و غیره پرداختهایم.
وظیفه کارت گرافیک در سیستم چیست؟
برای شروع بهتر است ابتدا کمی در مورد کارت گرافیک بگوییم و سپس به سراغ قیاس تفاوتهای بین انها برویم. هر پنجرهای که روی سیستم باز میشود، هر تصویری که مشاهده میکنید و هر موردی که در مانیتور خود میبینید توسط کارت گرافیک فراهم شده و سپس برای ارائه به صفحه نمایش فرستاده میشود. پردازنده گرافیکی سیستم های خانگی متصل به برد هستند و ابعاد کوچکتری دارند؛ زیرا برای کارهای سبک و معمولی طراحی شدهاند.
کارت گرافیک یا GPU اکسترنال نیز وجود دارد و برای اسمبل سیستم یا ارتقای کارت گرافیک فعلی استفاده میشود. البته کارت گرافیکهای امروزی بسیار پیشرفت کردهاند و اکثریت آنها اکسترنال هستند. برخی از کارت گرافیکهای حرفهای و سنگین مخصوص گیمینگ، فن خنک کننده دارند که از داغ شدن کارت جلوگیری میکند. GPU مخفف Graphics Processing Unit یا واحد پردازش گرافیکی است که تمام پردازشها در آن انجام میشود و یک رم اختصاصی به آن کمک میکند تا این فرایند سریعتر انجام شود. با داشتن کارت گرافیک رده بالا و متوسط، رندر گرفتن در مدت زمان کوتاهتری انجام میشود و میتوان گیمهای سنگین را با FPS بالاتر تجربه کرد. کارهای گرافیکی، مهندسی و صنعتی همه نیاز به کارت گرافیک ردهبالا دارند.
کارت گرافیک برای سیستمهای مختلفی طراحی میشود در نتیجه چندین مدل کارت گرافیک وجود دارد و هیچ کارت گرافیکی نمیتواند جای دیگری را بگیرد زیرا قدرت هر کدام متفاوت بوده و توان پردازش آنها محدود است. ضعیفترین کارت گرافیک تا قدرتمندترین، به 4 دسته زیر تقسیم میشوند.
1. رده پایین
معمولیترین کارت گرافیکهای بازار، کارت گرافیک رده پایین محسوب میشود. کارت گرافیک پایین رده بههیچوجه برای بازی توصیه نمیشود؛ زیرا اصلا توان پشتیبانی از آن را ندارد. قیمت این پردازندههای گرافیکی بسیار پایین بوده و میتوان گفت زیر 100 دلار قرار داد که بسیار مقرون به صرفه است.اما نمیتوان از آن انتظار داشت که در دسکتاپ چندین برنامه را پردازش کند. برای کارهای اداری، وب گردی، فیلم دیدن و پخش موزیک مناسب هستند و بجز کارهای ابتدایی سیستم توان انجام کار دیگری را ندارند.
2. اکونومیک
اگر قصد اجرای بازی روی سیستمهای خود را دارید، باید به سراغ کارت گرافیکهای اقتصادی بروید. این محصول میتواند بازیهای سبک کامپیوتری را بهراحتی اجرا کند و تصاویر نسبتا خوبی را ارائه دهد. البته توجه کنید تنظیمات بازی باید روی پایینترین حالت گرافیکی قرار گیرد تا کارت گرافیک توانایی پردازش آن را داشته باشد. میتوانید کارهای گرافیکی خیلی سبک مانند فتوشاپ یا غیره را نیز انجام دهید. بازه قیمتی کارت گرافیک اقتصادی بین 100 تا 200 دلار است.
3. میانرده
کارت گرافیک میان رده حد متوسط کارت گرافیک است. به اندازه میان رده ضعیف و به میزان بالا رده توانمند نیست؛ همین عامل باعث شده تا تبدیل به انتخاب اکثر افراد جامعه شود. اگر قصد انجام بازی با تنظیمات نسبتا بالا دارید، پیشنهاد میکنم به سراغ کارت گرافیکهای میان رده بروید. کارت گرافیک میان رده قیمت بالاتری نسبت به اکونومیک و رده پایین دارد در نتیجه تواناییهای آن بیشتر است. میتوانید تنظیمات بازی را میانگین روبهبالا قرار دهید و تصاویری با کیفیت 1080 مشاهده کنید. معمولا قیمت کارت گرافیک میان رده بین 200 تا 400 دلار است و از VR یا واقعیت مجازی نیز پشتیبانی میکند.
4. ردهبالا و حرفهای
کارت گرافیک حرفهای برای گیمینگ، انیمیشن سازی، کارهای گرافیکی سنگین و رندر کاربرد دارند که اکثرا به فن خنک کننده مجهز هستند. حضور فن در کارت گرافیک حرفهای از داغ کردن قطعات و بالارفتن دمای برد جلوگیری میکند. محدوده قیمتی آنها از 350 شروع میشود و تا هزار دلار یا بالاتر ادامه دارد. میتوانید تنظیمات بازی را روی حداکثر بگذارید و همه موارد را در بالاترین سطح کیفی ببینید. برنامههای طراحی سه بعدی بسیار روان و راحت اجرا میشوند و رسما شما هیچ محدودیتی ندارید!
کارت گرافیک AMD
شرکت AMD سال 1969 در دره سیلیکون شروع به کار کرد. در ابتدا این شرکت روی محصولات نیمه هادی تمرکز داشت و حالا تبدیل به یکی از دو شرکت برتر تولید کنند کارت گرافیک تبدیل شده است. کمپانی AMD به طور کلی چهار دسته تقسیم میشود.
دسکتاپ
کارت گرافیک دسکتاپ برای کامپیوتر هستند و در دسته رده پایین یا اقتصادی قرار میگیرند که بهصورت یک کارت جانبی روی مادر برد نصب میشوند. سری کارت گرافیکهای Radeo R5, R7,R9 و همچنین سری HD 8000, 7000, 6000 مخصوص سیستمهای رو میزی هستند.
لپ تاپ و موبایل
این شرکت پردازنده گرافیکی گوشی نیز تولید میکنند و سری رایزن نام دارند. Galaxy S22 Samsung و Galaxy Z Fold3 هر دو از پردازنده تولید شده توسط این شرکت استفاده میکنند. لنوو Idea Pad 3 Gaming و برخی از سریهای Acer Nitro و Acer Perdator نیز از کارت گرافیکهای AMD بهره میبرند.
ورک استیشن
زمانی که سیستم معمولی پاسخگوی نیاز کاربران نیست، از سیستم ورکاستیشن استفاده میکنند زیرا توان پردازش بالاتری دارد. شرکت AMD برای این کامپیوترها کارت گرافیک مخصوص طراحی کرده و برای کارهای فنی و تکنیکال کاربرد دارند. ATI FirePro RG220 یکی از کارتهای گرافیکی طراحی شده برای سیستم ورکاستیشن است.
گرافیک کنسول
کارت گرافیکی کنسول با تراشه آن اقدام میشود و APU نام دارد. به معنای دیگر APU ترکیبی از CPU و GPU است که فقط برای کنسولهای بازی مصرف میشود. شرکت AMD همزمان باعرضه کنسولهای Xbox و ps نسل 8، APU جدید خود را وارد بازار کرده است. این شرکت برای هر سری از کارت گرافیکها AMD نام خاصی را برگزیده است که میتوان به Readon, Mobility Radeon, AMD Fire Pro, AMD Radeon Pro اشاره کرد.
جدیدترین برای گیمرها از AMD
باهم بازی را پیش میبریم! این جمله گفتهای خود AMD برای توصیف جدیدترین کارت گرافیکش است. AMD Radeon™ RX 7900 Series با فناوری چیپلت ساخته شده و کارایی نسل بعدی، یعنی RDNA™ 3 را ارائه میکند. معماری Radeon™ RX 7900 ساخته شده بر اساس AMD RDNA™ 3 است و با کمک موتور AMD Radiance دقت رنگ باور نکردنی را به نمایش میگذارد. همچنین راندمان انرژی بالا و حرارت پایین دارد. با داشتن کارت گرافیک AMD Radeon RX 7900 میتوانید 139 فریم بر ثانیه در بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 تجربه کنید.
کارت گرافیک NVIDIA
NVIDIA یکی از برندهای محبوب بازار کارت گرافیک است و در سیستمهای حرفهای یا خانگی استفاده میشوند. پردازندههای گرافیکی NVIDIA از گیمینگ، طراحی سه بعدی، انیمیشن سازی و طراحی صنعتی پشتیبانی میکنند و به بهترین نحو پردازش میشود. این شرکت در سال 1993 تاسیس شد و به ساخت انواع کارت گرافیک پرداخت. محصولات تولیدی NVIDIA سه دسته اصلی دارند و برای لپ تاپ یا تلفن همراه نیز پردازنده تولید میکنند.
Nvidia Tesla
سری تسلا معمولا برای دیتاسنتر یا سرورها است و به منظور پردازش جریان یا محاسبات همهمنظوره تولید شدهاند. همچنین برای ورکاستیشن نیز استفاده میشوند.
NVIDIA GeForce
اکثرا شرکت NVIDIA با GeForce شناخته میشود. خود سری GeForce به چهار دسته تقسیم میشوند و محصولات تولید شده زیر این چهار دسته قرار میگیرند.
1. GeForce RTX 40 series
جدیدترین سری NVIDIA است که در سال جاری معرفی شد. این کارت گرافیکی در دو مدل RTX 4090 با 24 گیگابایت حافظه و RTX 4080 در ظرفیت 12 و 16 گیگابایتی عرضه شده است. سری 40 دارای 76 میلیارد ترانزیستور بوده که برای ساخت آن از فناوری TSMC 4N استفاده شده و هستههای در نظر گرفته شده برای رهگیری پرتو RT نسل سوم هستند. همچنین برای پردازشهای هوش مصنوعی، هستهTensor نسل چهارم برای کارت گرافیک RTX 40 در نظر گرفته شده است. ناگفته نماند که با این کارت گرافیک میتوان آنلاین استریم کرد و 60 فریم با قدرت 8K را پشتیبانی میکند.
2. GeForce RTX 30 series
سری RTX 30 جایگزین سری 20 NVIDIA شدند و با برتریهایی نسبت به سری قبلی خود وارد بازار شدند. معماری RTX 30 بر مبنای Ampere بنا شده و دارای هستههای ردیابی پرتو نسل دوم است. هسته Tensor موجود در RTX 30 series که برای سرعت بخشیدن به محاسبات و بالا بردن دقت کاربرد دارند، از نسل سوم هستند. کارت گرافیکهای RTX 30 برای رقابت با Radeon RX 6000 AMD طراحی شدهاند و در مجموعه خود برای هر سیستمی کارت گرافیک دارند. RTX 3050, RTX 3060, RTX 3050 Ti انحصاری لپ تاپ و میان رده اما توانمند هستند.
3. GeForce RTX 20 series
خط تولید کارت گرافیکهای RTX 20 در سال 2018 شروع به کار کرد و این کارتها به عنوان جایگزین سری 10 معرفی شدند. پس از حدود یک سال تولید و عرضه، در 2019 تولید GeForce RTX Super آغاز شد. سری 20 معرف معماری Turing بود که اولین نسل RTX محسوب میشوند. همچنین برای اولین بار پرتوهای سخت افزاری در این سری پیاده سازی شد. اولین سری از خانواده RTX به کمک هستههای Tensor اختصاصی و هسته RT تا 75درصد از GTX 1080 سریعتر بود. مهمترین ارتقای نسلی از زمان CUDA به همین سری تعلق گرفته است!
4. GeForce GTX 16 series
مجموعه کارت گرافیکهای GTX برای کارهای گرافیکی مبتدی تا متوسط انتخاب میشوند و هدف آنها نیز پوشش بازار پایین رده بود. پردازنده گرافیکی GTX 16 series به اندازه کافی توانمند نبود و نتوانست بازار میان رده را پوشش دهد. این سری با Radeon RX 500 AMD مقایسه میشود که NVIDIA برتر این میدان قیاس محسوب میشود. معماری این سری نیز Turing است که پرتو ردیابی سری 20 از آن حذف شده است. با این حال سری 16 هستههای اعداد صحیح اختصاصی را برای انجام عملیات همزمان صحیح و شناور دارد.
NVIDIA Quadro
شرکت NVIDIA برای ورکاستیشنها، طراحی سه بعدی(3D MAX) و طراحی حرفهای(Auto cad) و طراحیهای دیجیتالی ( after effect, premiere, DaVinci Resolve) کارت گرافیکهای مخصوصی به نام Quadro طراحی و به بازار عرضه کرده است.
تفاوت بین کارت گرافیک AMD و Nvidia
دو سلطان دنیای کارت گرافیک و فناوریهای آن، AMD و NVIDIA هستند که همواره محصولات جدیدی ارائه میدهند. اما سوال اصلی اینجاست که تفاوت آنها در چیست و کدام برتر خواهد بود؟ امروز میخواهیم برنده جنگ را اعلام کنیم؛ اما این جدال انتهایی نخواهد داشت و با معرفی هر محصول جدید از سر گرفته میشود. تمام موارد مورد نیاز برای مقایسه درست را به کار گرفتهایم تا انتخابی دقیق در اختیار شما قرار دهیم.
تجربه بازی
وقتی بحث عملکرد به میان میآید؛ انویدیا به لطف RTX3090 و RTX4090 پیشتازی میکند و سکان دار این مبحث است. در لیست 10 کارت گرافیک برتر، 6 عدد NVIDIA و 4عدد AMD وجود دارد که نشان دهنده قدرت NVIDIA است. در جدول زیر عملکرد این دو برند را در چهار بازی بررسی کردهایم. نکته قابل توجه امتیاز 98 بوده که RTX4090 موفق به دریافت آن شده است.
حافظه
در بخش حافظه نیز NVIDIA برتری خود را ثابت کرده و حافظه موثر RTX4090 در جایگاه برتری قرار گرفته که 1200 مگاهرتز بالاتر است. پهنای باند حافظه نیز از 8 گیگابایت در ثانیه ارتقا یافته و اکنون به 1018GB در ثانیه میرسد. کاربران به RTX4090 در این بخش را امتیاز 98 را میدهند.
ویژگی
شاید این خبر خوبی برای طرفداران AMD نباشد؛ اما در این بخش نیز NVIDIA برنده میدان شده و یکهتازی میکند. RTX4090 از جدیدترین نسخه OpenCL که 0.9 است، پشتیبانی میکند. همچنین مجهز به فناوری DLSS یا (Deep Learning Super Sampling) بوده که تصاویر را با کیفیت خیلی بهتری نشان میدهد. در قسمت ویژگیها، کارت گرافیک RTX4090 امتیاز 78 را دریافت کرده است.
درگاهها
تنها بخشی که NVIDIA در آن عقبتر از AMD قرار گرفته، بخش پورتها است. تعداد ورودی و خروجیهای در نظر گرفته شده برای کارت گرافیک AMD RX 7900 XTX به 3 عدد میرسد که توانسته امتیاز 54 را دریافت کند.
اطلاعات عمومی
ترانزیسورهای RTX4090 به 76300 میلیون میرسد که ترانزیسور AMD RX 7900 نزدیک به 58000 میلیون است. با این اختلاف فاحش، کارت گرافیک برتر کاملا مشخص بوده و نیازی به نام بردن ندارد. NVIDIA در این بخش امتیاز 81 را دریافت کرده است. در نهایت، برنده این میدان بین AMD RX 7900 XTX و NVIDIA RTX 4090، کارت گرافیک RTX4090 است که در تمامی بخشها بجز بخش پورت برتری دارد.
-
00
-
تعداد بازدید : ۸۷۵تاريخ : 26 آبان 1401
-
مقایسه کارت گرافیک های AMD و NVIDIA
-
کارت گرافیک یکی از قطعات برد است که وظیفه پردازش تصاویر را دارد. شرکتهای زیادی به تولید این قطعه پرداختهاند و انواع مختلفی مانند گیمینگ، رده بالا، معمولی و موارد دیگر موجود هستند. امروز در این مقاله قصد داریم هر موردی که نیاز است در رابطه با کارت گرافیک بدانید را در اختیار شما قرار دهیم. حتی فراتر هم رفتهایم و به عواملی مانند جنس بدنه، رزولوشن کارت گرافیک در بازی، قدرت پردازش، تعداد فنها و غیره پرداختهایم.
وظیفه کارت گرافیک در سیستم چیست؟
برای شروع بهتر است ابتدا کمی در مورد کارت گرافیک بگوییم و سپس به سراغ قیاس تفاوتهای بین انها برویم. هر پنجرهای که روی سیستم باز میشود، هر تصویری که مشاهده میکنید و هر موردی که در مانیتور خود میبینید توسط کارت گرافیک فراهم شده و سپس برای ارائه به صفحه نمایش فرستاده میشود. پردازنده گرافیکی سیستم های خانگی متصل به برد هستند و ابعاد کوچکتری دارند؛ زیرا برای کارهای سبک و معمولی طراحی شدهاند.
کارت گرافیک یا GPU اکسترنال نیز وجود دارد و برای اسمبل سیستم یا ارتقای کارت گرافیک فعلی استفاده میشود. البته کارت گرافیکهای امروزی بسیار پیشرفت کردهاند و اکثریت آنها اکسترنال هستند. برخی از کارت گرافیکهای حرفهای و سنگین مخصوص گیمینگ، فن خنک کننده دارند که از داغ شدن کارت جلوگیری میکند. GPU مخفف Graphics Processing Unit یا واحد پردازش گرافیکی است که تمام پردازشها در آن انجام میشود و یک رم اختصاصی به آن کمک میکند تا این فرایند سریعتر انجام شود. با داشتن کارت گرافیک رده بالا و متوسط، رندر گرفتن در مدت زمان کوتاهتری انجام میشود و میتوان گیمهای سنگین را با FPS بالاتر تجربه کرد. کارهای گرافیکی، مهندسی و صنعتی همه نیاز به کارت گرافیک ردهبالا دارند.
کارت گرافیک برای سیستمهای مختلفی طراحی میشود در نتیجه چندین مدل کارت گرافیک وجود دارد و هیچ کارت گرافیکی نمیتواند جای دیگری را بگیرد زیرا قدرت هر کدام متفاوت بوده و توان پردازش آنها محدود است. ضعیفترین کارت گرافیک تا قدرتمندترین، به 4 دسته زیر تقسیم میشوند.
1. رده پایین
معمولیترین کارت گرافیکهای بازار، کارت گرافیک رده پایین محسوب میشود. کارت گرافیک پایین رده بههیچوجه برای بازی توصیه نمیشود؛ زیرا اصلا توان پشتیبانی از آن را ندارد. قیمت این پردازندههای گرافیکی بسیار پایین بوده و میتوان گفت زیر 100 دلار قرار داد که بسیار مقرون به صرفه است.اما نمیتوان از آن انتظار داشت که در دسکتاپ چندین برنامه را پردازش کند. برای کارهای اداری، وب گردی، فیلم دیدن و پخش موزیک مناسب هستند و بجز کارهای ابتدایی سیستم توان انجام کار دیگری را ندارند.
2. اکونومیک
اگر قصد اجرای بازی روی سیستمهای خود را دارید، باید به سراغ کارت گرافیکهای اقتصادی بروید. این محصول میتواند بازیهای سبک کامپیوتری را بهراحتی اجرا کند و تصاویر نسبتا خوبی را ارائه دهد. البته توجه کنید تنظیمات بازی باید روی پایینترین حالت گرافیکی قرار گیرد تا کارت گرافیک توانایی پردازش آن را داشته باشد. میتوانید کارهای گرافیکی خیلی سبک مانند فتوشاپ یا غیره را نیز انجام دهید. بازه قیمتی کارت گرافیک اقتصادی بین 100 تا 200 دلار است.
3. میانرده
کارت گرافیک میان رده حد متوسط کارت گرافیک است. به اندازه میان رده ضعیف و به میزان بالا رده توانمند نیست؛ همین عامل باعث شده تا تبدیل به انتخاب اکثر افراد جامعه شود. اگر قصد انجام بازی با تنظیمات نسبتا بالا دارید، پیشنهاد میکنم به سراغ کارت گرافیکهای میان رده بروید. کارت گرافیک میان رده قیمت بالاتری نسبت به اکونومیک و رده پایین دارد در نتیجه تواناییهای آن بیشتر است. میتوانید تنظیمات بازی را میانگین روبهبالا قرار دهید و تصاویری با کیفیت 1080 مشاهده کنید. معمولا قیمت کارت گرافیک میان رده بین 200 تا 400 دلار است و از VR یا واقعیت مجازی نیز پشتیبانی میکند.
4. ردهبالا و حرفهای
کارت گرافیک حرفهای برای گیمینگ، انیمیشن سازی، کارهای گرافیکی سنگین و رندر کاربرد دارند که اکثرا به فن خنک کننده مجهز هستند. حضور فن در کارت گرافیک حرفهای از داغ کردن قطعات و بالارفتن دمای برد جلوگیری میکند. محدوده قیمتی آنها از 350 شروع میشود و تا هزار دلار یا بالاتر ادامه دارد. میتوانید تنظیمات بازی را روی حداکثر بگذارید و همه موارد را در بالاترین سطح کیفی ببینید. برنامههای طراحی سه بعدی بسیار روان و راحت اجرا میشوند و رسما شما هیچ محدودیتی ندارید!
کارت گرافیک AMD
شرکت AMD سال 1969 در دره سیلیکون شروع به کار کرد. در ابتدا این شرکت روی محصولات نیمه هادی تمرکز داشت و حالا تبدیل به یکی از دو شرکت برتر تولید کنند کارت گرافیک تبدیل شده است. کمپانی AMD به طور کلی چهار دسته تقسیم میشود.
دسکتاپ
کارت گرافیک دسکتاپ برای کامپیوتر هستند و در دسته رده پایین یا اقتصادی قرار میگیرند که بهصورت یک کارت جانبی روی مادر برد نصب میشوند. سری کارت گرافیکهای Radeo R5, R7,R9 و همچنین سری HD 8000, 7000, 6000 مخصوص سیستمهای رو میزی هستند.
لپ تاپ و موبایل
این شرکت پردازنده گرافیکی گوشی نیز تولید میکنند و سری رایزن نام دارند. Galaxy S22 Samsung و Galaxy Z Fold3 هر دو از پردازنده تولید شده توسط این شرکت استفاده میکنند. لنوو Idea Pad 3 Gaming و برخی از سریهای Acer Nitro و Acer Perdator نیز از کارت گرافیکهای AMD بهره میبرند.
ورک استیشن
زمانی که سیستم معمولی پاسخگوی نیاز کاربران نیست، از سیستم ورکاستیشن استفاده میکنند زیرا توان پردازش بالاتری دارد. شرکت AMD برای این کامپیوترها کارت گرافیک مخصوص طراحی کرده و برای کارهای فنی و تکنیکال کاربرد دارند. ATI FirePro RG220 یکی از کارتهای گرافیکی طراحی شده برای سیستم ورکاستیشن است.
گرافیک کنسول
کارت گرافیکی کنسول با تراشه آن اقدام میشود و APU نام دارد. به معنای دیگر APU ترکیبی از CPU و GPU است که فقط برای کنسولهای بازی مصرف میشود. شرکت AMD همزمان باعرضه کنسولهای Xbox و ps نسل 8، APU جدید خود را وارد بازار کرده است. این شرکت برای هر سری از کارت گرافیکها AMD نام خاصی را برگزیده است که میتوان به Readon, Mobility Radeon, AMD Fire Pro, AMD Radeon Pro اشاره کرد.
جدیدترین برای گیمرها از AMD
باهم بازی را پیش میبریم! این جمله گفتهای خود AMD برای توصیف جدیدترین کارت گرافیکش است. AMD Radeon™ RX 7900 Series با فناوری چیپلت ساخته شده و کارایی نسل بعدی، یعنی RDNA™ 3 را ارائه میکند. معماری Radeon™ RX 7900 ساخته شده بر اساس AMD RDNA™ 3 است و با کمک موتور AMD Radiance دقت رنگ باور نکردنی را به نمایش میگذارد. همچنین راندمان انرژی بالا و حرارت پایین دارد. با داشتن کارت گرافیک AMD Radeon RX 7900 میتوانید 139 فریم بر ثانیه در بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 تجربه کنید.
کارت گرافیک NVIDIA
NVIDIA یکی از برندهای محبوب بازار کارت گرافیک است و در سیستمهای حرفهای یا خانگی استفاده میشوند. پردازندههای گرافیکی NVIDIA از گیمینگ، طراحی سه بعدی، انیمیشن سازی و طراحی صنعتی پشتیبانی میکنند و به بهترین نحو پردازش میشود. این شرکت در سال 1993 تاسیس شد و به ساخت انواع کارت گرافیک پرداخت. محصولات تولیدی NVIDIA سه دسته اصلی دارند و برای لپ تاپ یا تلفن همراه نیز پردازنده تولید میکنند.
Nvidia Tesla
سری تسلا معمولا برای دیتاسنتر یا سرورها است و به منظور پردازش جریان یا محاسبات همهمنظوره تولید شدهاند. همچنین برای ورکاستیشن نیز استفاده میشوند.
NVIDIA GeForce
اکثرا شرکت NVIDIA با GeForce شناخته میشود. خود سری GeForce به چهار دسته تقسیم میشوند و محصولات تولید شده زیر این چهار دسته قرار میگیرند.
1. GeForce RTX 40 series
جدیدترین سری NVIDIA است که در سال جاری معرفی شد. این کارت گرافیکی در دو مدل RTX 4090 با 24 گیگابایت حافظه و RTX 4080 در ظرفیت 12 و 16 گیگابایتی عرضه شده است. سری 40 دارای 76 میلیارد ترانزیستور بوده که برای ساخت آن از فناوری TSMC 4N استفاده شده و هستههای در نظر گرفته شده برای رهگیری پرتو RT نسل سوم هستند. همچنین برای پردازشهای هوش مصنوعی، هستهTensor نسل چهارم برای کارت گرافیک RTX 40 در نظر گرفته شده است. ناگفته نماند که با این کارت گرافیک میتوان آنلاین استریم کرد و 60 فریم با قدرت 8K را پشتیبانی میکند.
2. GeForce RTX 30 series
سری RTX 30 جایگزین سری 20 NVIDIA شدند و با برتریهایی نسبت به سری قبلی خود وارد بازار شدند. معماری RTX 30 بر مبنای Ampere بنا شده و دارای هستههای ردیابی پرتو نسل دوم است. هسته Tensor موجود در RTX 30 series که برای سرعت بخشیدن به محاسبات و بالا بردن دقت کاربرد دارند، از نسل سوم هستند. کارت گرافیکهای RTX 30 برای رقابت با Radeon RX 6000 AMD طراحی شدهاند و در مجموعه خود برای هر سیستمی کارت گرافیک دارند. RTX 3050, RTX 3060, RTX 3050 Ti انحصاری لپ تاپ و میان رده اما توانمند هستند.
3. GeForce RTX 20 series
خط تولید کارت گرافیکهای RTX 20 در سال 2018 شروع به کار کرد و این کارتها به عنوان جایگزین سری 10 معرفی شدند. پس از حدود یک سال تولید و عرضه، در 2019 تولید GeForce RTX Super آغاز شد. سری 20 معرف معماری Turing بود که اولین نسل RTX محسوب میشوند. همچنین برای اولین بار پرتوهای سخت افزاری در این سری پیاده سازی شد. اولین سری از خانواده RTX به کمک هستههای Tensor اختصاصی و هسته RT تا 75درصد از GTX 1080 سریعتر بود. مهمترین ارتقای نسلی از زمان CUDA به همین سری تعلق گرفته است!
4. GeForce GTX 16 series
مجموعه کارت گرافیکهای GTX برای کارهای گرافیکی مبتدی تا متوسط انتخاب میشوند و هدف آنها نیز پوشش بازار پایین رده بود. پردازنده گرافیکی GTX 16 series به اندازه کافی توانمند نبود و نتوانست بازار میان رده را پوشش دهد. این سری با Radeon RX 500 AMD مقایسه میشود که NVIDIA برتر این میدان قیاس محسوب میشود. معماری این سری نیز Turing است که پرتو ردیابی سری 20 از آن حذف شده است. با این حال سری 16 هستههای اعداد صحیح اختصاصی را برای انجام عملیات همزمان صحیح و شناور دارد.
NVIDIA Quadro
شرکت NVIDIA برای ورکاستیشنها، طراحی سه بعدی(3D MAX) و طراحی حرفهای(Auto cad) و طراحیهای دیجیتالی ( after effect, premiere, DaVinci Resolve) کارت گرافیکهای مخصوصی به نام Quadro طراحی و به بازار عرضه کرده است.
تفاوت بین کارت گرافیک AMD و Nvidia
دو سلطان دنیای کارت گرافیک و فناوریهای آن، AMD و NVIDIA هستند که همواره محصولات جدیدی ارائه میدهند. اما سوال اصلی اینجاست که تفاوت آنها در چیست و کدام برتر خواهد بود؟ امروز میخواهیم برنده جنگ را اعلام کنیم؛ اما این جدال انتهایی نخواهد داشت و با معرفی هر محصول جدید از سر گرفته میشود. تمام موارد مورد نیاز برای مقایسه درست را به کار گرفتهایم تا انتخابی دقیق در اختیار شما قرار دهیم.
تجربه بازی
وقتی بحث عملکرد به میان میآید؛ انویدیا به لطف RTX3090 و RTX4090 پیشتازی میکند و سکان دار این مبحث است. در لیست 10 کارت گرافیک برتر، 6 عدد NVIDIA و 4عدد AMD وجود دارد که نشان دهنده قدرت NVIDIA است. در جدول زیر عملکرد این دو برند را در چهار بازی بررسی کردهایم. نکته قابل توجه امتیاز 98 بوده که RTX4090 موفق به دریافت آن شده است.
حافظه
در بخش حافظه نیز NVIDIA برتری خود را ثابت کرده و حافظه موثر RTX4090 در جایگاه برتری قرار گرفته که 1200 مگاهرتز بالاتر است. پهنای باند حافظه نیز از 8 گیگابایت در ثانیه ارتقا یافته و اکنون به 1018GB در ثانیه میرسد. کاربران به RTX4090 در این بخش را امتیاز 98 را میدهند.
ویژگی
شاید این خبر خوبی برای طرفداران AMD نباشد؛ اما در این بخش نیز NVIDIA برنده میدان شده و یکهتازی میکند. RTX4090 از جدیدترین نسخه OpenCL که 0.9 است، پشتیبانی میکند. همچنین مجهز به فناوری DLSS یا (Deep Learning Super Sampling) بوده که تصاویر را با کیفیت خیلی بهتری نشان میدهد. در قسمت ویژگیها، کارت گرافیک RTX4090 امتیاز 78 را دریافت کرده است.
درگاهها
تنها بخشی که NVIDIA در آن عقبتر از AMD قرار گرفته، بخش پورتها است. تعداد ورودی و خروجیهای در نظر گرفته شده برای کارت گرافیک AMD RX 7900 XTX به 3 عدد میرسد که توانسته امتیاز 54 را دریافت کند.
اطلاعات عمومی
ترانزیسورهای RTX4090 به 76300 میلیون میرسد که ترانزیسور AMD RX 7900 نزدیک به 58000 میلیون است. با این اختلاف فاحش، کارت گرافیک برتر کاملا مشخص بوده و نیازی به نام بردن ندارد. NVIDIA در این بخش امتیاز 81 را دریافت کرده است. در نهایت، برنده این میدان بین AMD RX 7900 XTX و NVIDIA RTX 4090، کارت گرافیک RTX4090 است که در تمامی بخشها بجز بخش پورت برتری دارد.
-
00
-
تعداد بازدید : ۸۷۵تاريخ : 26 آبان 1401